Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Obrazek

 

Uspořádat závody, kde by se popíjelo pivko a jezdilo na kole se zrodil v hlavách dvou tehdejších spolupracovníků z lesa Petra "Ozzyho" Hurta a Jirky Kredla. K realizaci zbývalo vymyslet pravidla, udělat propagaci a dát tomu výtvarnou podobu (Od počátku nám mistrovsky připravuje "design" závodů Tomáš Exner). 1.víkend v srpnu 1997 6 "sportovců" vyrazilo na trať prvního ročníku. Přes nízkou účast nápad zaujal a v dalších letech jezdilo mnohem více závodníků. Principem je zdolat co nejrychleji na kole zhruba 8 km dlouhou trať (Zbýšov-Petrovice), navštívit cestou 5 kontrolních stanovišt-hospod a v každé z nich vypít 2 velká (muži) či malá (ženy) piva. Pravidla se během let lehce měnila, ale základ je stále stejný. Rekordmanem v počtu vítězství se stal Milan Kučera, který loni zvítězil potřetí.

Obrazek

Patří mu i nejlepší čas - cca 56 min. Už jen dva závodníci se zúčastnili všech ročníků. Radim Dvořák i Aleš Váca jistě pojedou i tento jubilejní 10. ročník.

Trasa závodu je vedená klidnými vedlejšími komunikacemi, účastní se ji samí odpovědní pijani, proto se nikomu během cesty nic špatného nepřihodilo. Navíc míváme i zdravotnický dohled. Závody jsou zaznamény i na několika videofilmech. V posledních letech však zájem opadá a to nás s bolavým srdcem nutí tuto akci uspořádat letos naposled. Snad jen prudký příliv čerstvé krve by mohl toto rozhodnutí změnit.

Jezdí se o symbolické ceny ale hlavně o pocit: "Dokázal jsem to". Akce není veřejným závodem, ale zábavou pro partu kamarádů. Každý jede na vlastní odpovědnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Toto je text pozvánky z loňska:

Důležité základní informace pro závodníky

Kdy: Sobota 6. 8. 2005 asi ve 14.00 hodin

Kde: Účastníci se mohou sejít asi ve 13.00 v Petrovicích na náměstí,nebo až asi v 13.45 ve Zbýšově na návsi. Trasa bude upřesněna před startem závodu.

Co je účelem: Vypít v označených hospodách stanovený počet piv a dorazit do cíle.

Muži a jim podobní pijí standardní míru 0,5 l, ženy a jim podobní pak malé pivo 0,3 l. Závodníci se mohou sdružovat v hlídkách po třech bez rozdílu pohlaví. Na konečný výsledek to však nemá vliv.Závodníci si v družstvech mohou pomáhat, ale kdo nevypije 10 piv se nemůže umístit na stupních vítězů. 

O co jde: Vítězové, kromě příjemné opice obdrží hodnotnou věcnou cenu s diplomem. Oceněn bude i nováčeknovačka roku.

Diskvalifikace: Bude provedena delegovanými pivoodborníky, jestliže závodníkův cestou nasbíraný náklad neprojde skrz tělo od horního po spodní otvor, ale pouze tam i zpět horním. V  závodě tě pak může udržet za každou kačenu jedno trestné pivo navíc.

Startovné: 50 (bude použito na ceny), změna sazeb vyhrazena.předán Proti startovnému Ti bude Pivní průkaz cyklisty. Konzumaci si učastníci hradí sami.

 

 

 

Připravte se na příjemné odpoledne, bouřlivý večer, romantickou noc a krušné ráno.

 10.ročník se uskuteční v sobotu 5.8.2006

Obrazek

(Věříme v hojnou účast, pravidla jsou stejná jako loni.

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Obrazek

 

 

 

 

Pas pijácké zdatnosti byl sice využíván i o pivně-cyklistických závodech, ale spolu se Závislackou kartou patřil už v 80.letech k jiné naší soutěži, která podporovala pivní turistiku tak , jak stojí v textu Závislácké karty. To už je historie...

V roce 2014 už je tomu 8 let od posledního ročníku. Podařilo se nám digitalizovat všechny nafilmované obrázky a pomalu přemýšlíme o nějaké vzpomínkové akci pro ty, kteří ještě nezapomněli pít a jezdit na kole... :-)

ObrazekObrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vřele doporučuji

(Milánek - caruso, 1. 6. 2006 19:27)

Tímto chci všem doporučit, aby se zůčastnili těchto závodů. Nejde o to zvítězit, ale být první. Věřím, že se to letos konečně podaří mému, věčně druhému rivalovi Rosťovi, ale věřím, že mu to ostatní soutěžící ztíží co nejvíce. Kolu zdar a pivu zvlášť.

:-D jenom pivo

(Rosta(logar), 12. 5. 2006 15:27)

Tjn ze bych nekdy taky jel pivni zavody :-D :-X

CHLAST

(VOJTECH BENES, 12. 5. 2006 7:50)

no vidim panove ze sem tyhle stranky rozjizdi na plne care sou dobre!!:D