Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 7. 2009


PETROCUP 2009

 

 

 V sobotu 4.7. proběhl v obci Petrovice I. I díky zlepšenému počasí 3. ročník minifotbalového turnaje PETROCUP. Proti loňskému přinesl hned několik novinek. Předně se zúčastnil v mužské kategorii jeden tým navíc, dále se odehrála volba Miss-Missák PETROCUP 2009 a den zakončilo vystoupení rockové kapely Sentyment přímo na hřišti.

Sportovní část akce opět nabídla líté boje, které přinesly mnoho radasti ale i zklamání. To především domácímu týmu mužů Petrovic, které představilo velezkušené hráče. Bohužel jeho výkony nestačili ani na jeden bod a domácí si po zásluze odnesli cenu Smolař turnaje. Naopak příjemným překvapením byl výkon třetích Tasic. Do finále se probojovali podle očekávání týmy Opatovic a Paběnic. Opatovičtí pod vedením zkušeného kapitána Miroslava Čepeše vrátili svému rivalovi loňskou porážku a stali se celkovými vítězi . Zřejmě se jim vyplatilo závěrečné soustředění, kdy v okolí hřiště bivakovali již od pátku.

V ženské kategorii svou kvalitu na rozdíl od mužů ženy Petrovic prokazovaly od začátku a základní skupinou prošly bez ztráty bodu. O druhého finalistu se ale strhl tvrdý boj. Všechny 3 zbývající týmy měly po 2 bodíkách a ve prospěch Paběnic rozhodl až větší počet vstřelených gólů. Vyrovnané finále pak pro sebe rozhodly v penaltovém rozstřelu lépe připravené Petrovačky. Jejich věčné rivalky z Paběnic budou mít šanci jim porážku oplatit na domácím turnaji 18.7.

 

 

 

Přehled všech výsledků:

 

 

 

Muži: Opatovice : FC Rapid Záluží 0:0, Petrovice:Tasice 1:2, Paběnice : Petrovice 3:0, Tasice:Opatovice 0:2, Paběnice : Tasice 2:1, FC Rapid Záluží : Petrovice 2:1, Opatovice:Paběnice 1:1, FC Rapid Záluží:Tasice 1:3, Petrovice:Opatovice 2:4, Paběnice:FC Rapid Záluží 3:1

 

 

 

Pořadí: 1.Paběnice 10b., Opatovice 8b., Tasice 6b., FC Rapid Záluží 4b, Petrovice 0b.

 

 

 

O 3.místo: Tasice:FC Rapid Záluží 4:0

Finále: Opatovice : Paběnice 2:1

 

 

 

Nejlepším hráčem byl zvolen Lukáš Pešek z Tasic a brankářem Tomáš Zdeněk z Opatovic

 

 

 

Ženy:  Paběnice: Křesetice 0:0, Ovesná Lhota: Petrovice 0:3, Křesetice: Petrovice 0:1, Paběnice: Ovesná Lhota 1:1,Ovesná Lhota : Křesetice 0:0, Petrovice : Paběnice 1:0

 

 

 

Pořadí: 1.Petrovice 9b., 2.Paběnice 2 b. skóre 1:2, 3.Křesetice 2b. 0:1, 4.Ovesná Lhota 2b. 1:4

 

 

 

O 3. místo: Křesetice:Ovesná Lhota 0:0, 1:0 n.p.

Finále: Petrovice: Paběnice 0:0 , 2:0 n.p.

 

 

 

Nejlepší hráčkou byla zvolena Olina Zadinová z Ovesné Lhoty a brankářkou Alena Vlasáková z Petrovic.

 

 

 

Přidanou soutěž ve volbě Miss a Missáka turnaje většinou účastníci nebrali příliš vážně. Rozhodně to bylo milé zpestření a oba vítězové si své šerpy zasloužili. Stali se jimi Alena Vlasáková z Petrovic a Michal Benda z FC Rapid Záluží. Za rok budou mít šanci obhájit.

Turnaj dospěl k svému závěru po 18 hodině. Výsledky pomáhala vyhlásit starostka Petrovic

paní Kristýna Jirkovská. OU Petrovice I. byl také největším sponzorem akce, které dále svou nemalou podporou pomohli soukromníci Pavel Vejvodič (ceny), Václav Jakeš (výčep) a Jiří Franc (nápoje). Velký dík též patří rozhodčím, kteří zcela bez nároku na odměnu odřídili svá utkání vzorně.

Zvýšenou konzumaci různých nápoů i jídla bylo možné zaznament s nástupem brilantní rockové kapely z Chlumce – SENTYMENT. Pecky jako Paranoid nebo You´re Really Got Me roztančili i unavené hráče a parta kolem sester Nulíčkových se ve výčepu měla najednou co ohánět. Večer utekl jako voda, druhý den ještě lehký relaxační nohejbálek s troškou lahodného piva, pak úklid zdejších prostor a konečně večerní pohoda po vydařeném víkendu pro pořadatele. Spokojenost zavládla na všech frontách. Už se těšíme na setkání s fotbálkem i muzikou znovu za rok při Petrocupu 2010.

Areál zdejšího hřiště je stále zvelebován za podpory MAS Lípa pro venkov Zbraslavice a Fondu sportu a volného času Středočeského kraje a Ministerstva pro místní rozvoj a příští rok se plánují další vylepšení. Sportu zdar a malému fotbalu zvlášť!

 

Tady o nás píše René Svoboda. Nějaké foto najdete zde. Je třeba listovat od 13. stránky. Kutnohorky o Petrocupu referují zde.

 

Petrovice muži i ženy se zúčastňují i dalších turnajů. Petrovákům se podařilo na turnaji v Paběnicích obsadit 3. místo, když porazili svého úspěšnějšího rivala z Opatovic. Ani na vyhlášeném Pukma Cupu v Červených janovicích se neztratili. Porážka na penalty s budoucím finalistou v osmifinále omlazený tým zas tolik mrzet nemusí.

Přečtěte si zde a fotogalerii prohlídněte také zde.

Naše dívky stále vítězí. bylo tomu tak i v Paběnicích. Tentokrát to velmi studilo- viz foto.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář